Στη σελίδα μας αυτή θα βρείτε διασκεδαστικές κατασκευές που δεν απαιτούν πολύ κόπο για την κατασκευή τους! Ζητήστε λοιπόν τη βοήθεια από έναν ενήλικο και κατασκευάστε έυκολα και γρήγορα δώρα που θα κάνουν αυτούς που θα τα χαρίσετε να χαμογελάσουν. Μην παραλείπετε να επισκέπτεστε συχνά την σελίδα μας αφού θα ανανεώνεται με νέες κατασκευές πολύ συχνά.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!

Επιλέξτε από την παρακάτω λίστα την κατασκευή που θέλετε:

1. Χάρτινα Λουλούδια
2. Πάνινη Κούκλα
3. Πρίγκηπας Βάτραχος
4. Μάσκα Ελέφαντα
5. Φακο-οικογένεια
6. Χάρτινο Λεωφορείο
7. Κρεμαστό διακοσμητικό
8. Πασχαλιάτικα Αυγά
9. Διακοσμητικές κορδέλλες
10. Πίνακας από υλικό σκούπας.
11. Κάρτες με φύλλα.
12. Μάσκα ’η-Βασίλης.
13. Κορνίζα από ξυλάκια.
14. Βαρκάκι από φελλό.
15. Δακτυλόκουκλες.

1. ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Yπάρχουν μερικές φορές που θέλετε να δώσετε ένα ιδιαίτερο δώρο σε φίλο σας ή σε κάποιο μέλος της οικογένειάς σας και θέλετε να ξέρουν ότι σας πήρε αρκετό χρόνο και κόπο να το φτιάξετε μόνοι σας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον τρόπο να κατασκευάσετε λουλούδια - που πάντα κάνουν τους άλλους να χαμογελούν - από χάρτινες αυγοθήκες...

Τι θα χρειαστείτε:
1. Μία άδεια χάρτινη αυγοθήκη
2. Μαρκαδόρους
3. Πινέλα
4. Κόλλα
5. Ψαλίδι
6. Χοντρά καλαμάκια

Βήμα 1: Κόψτε μία αυγοθήκη από την καρτέλλα.

Βήμα 2: Κάντε 4 έως 6 κοψίματα στην κάτω πλαϊνή μεριά της..

Βήμα 3: Διπλώστε και γυρίστε προς τα έξω κάθε κοψιά. Τα πέταλα του λουλουδιού σας είναι έτοιμα. Από τον τρόπο που θα διπλώσετε τα πέταλα μπορείτε να κάνετε ένα ολανθισμένο ή ένα λουλούδι που μόλις άνθισε!

Βήμα 4: Κολλήστε ένα καλαμάκι στο πίσω στενό μέρος της αυγοθήκης και το κοτσάνι είναι έτοιμο. Μπορείτε επίσης αντί για καλαμάκι να χρησιμοποιήσετε ένα χοντρό σύρμα.

Βήμα 5: Τώρα χρωματίστε το λουλούδι στο χρώμα που προτιμάτε. Μπορείτε να τα χρωματίσετε όλα με το ίδιο χρώμα ή να κάνετε ένα πολύχρωμο μπουκέτο!

αρχή σελίδας
 

2. ΠΑΝΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ

Διακοσμήστε με μερικές από αυτές τις κούκλες το σπίτι σας και δώστε χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Τι θα χρειαστείτε:
1. Βαμβακερές κάλτσες.
2. Κομμάτια αφρώδους υλικού.
3. Μερικά λαστιχάκια
4. Κόκκινη και μάυρη μπογιά
5. Ψαλίδι

Βήμα 1: Γεμίστε μία βαμβακερή κάλτσα (τα 3/4 της) με τα κομμάτια αφρώδους υλικού. Ασφαλίστε τη, δένοντάς τη με ένα λαστιχάκι στην άκρη της.

Βήμα 2: Κόψτε το μέρος της κάλτσας που περισσεύει με το ψαλίδι σε μεγάλες λωρίδες και γυρίστε τα προς τα έξω.

Βήμα  3: Τώρα για να φτιάξετε τη μύτη της, με τα δάχτυλά σας πιάστε μία ποσότητα από τον αφρό που έχετε γεμίσει την κάλτσα λίγο πιο πάνω από τη μέση της. Τυλίξτε ένα λαστιχάκι στη βάση του "πιασίματος" για να το ασφαλίσετε. Η κούκλα σας έχει τώρα μία μακριά μύτη.

Βήμα 4: Φτιάξτε τα μάτια και το στόμα της κούκλας με μαύρη και κόκκινη μπογιά όπως βλέπετε στο δίπλα σχήμα.

Για να φτιάξετε μια ολόκληρη οικογένεια από κούκλες χρησιμοποιήστε παιδικές ή μωρουδίστικες κάλτσες για να φτιάξετε τα "καλτσόπαιδα" :) Καλή επιτυχία!

αρχή σελίδας
 

3. ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ
Μπορεί ο βάτραχος σας να μην γίνει πρίγκηπας, μα είναι σίγουρα γοητευτικός!

Τι θα χρειαστείτε:
1. Χάρτινο πιάτο
2. Πράσινη και μαύρη μπογιά
3. Πινέλα
4. Ψαλίδι
5. Κόκκινο τσόχινο χαρτί
6. Πράσινο και άσπρο χαρτί
7. Κόλλα

Βήμα 1: βάψτε το πιάτο πράσινο. Όταν η μπογιά στεγνώσει διπλώστε το πιάτο στα δύο.

Βήμα 2: Κόψτε μία "γλώσσα" διαστάσεων Cut out a 7,5 x 15 cm. από το κόκκινο τσόχινο χαρτί paper. Κολλήστε το στο κέντρο του διπλώματος.

Βήμα 3: Για τα μάτια, κόψτε ένα ζευγάρι κύκλους διαμέτρου 2,5 cm. από το άσπρο χαρτί και καλύψτε τα με ένα ζευγάρι κύκλους από το μαύρο χαρτί οι οποίοι θα έχουν μικρότερη διάμετρο. Κολλήστε τα σε δύο οβάλ σχήματος κομμάτια από κόκκινο τσόχινο χαρτί και όλα στο πάνω μέρος του πιάτου.

Βήμα 4: Κόψτε πόδια βατράχου από το πράσινο χαρτί, με ένα μικρότερο ζευγάρι για τα μπροστινά πόδια, και ένα μακρύτερο-χοντρύτερο ζευγάρι για τα πίσω.

Ο βάτραχός σας είναι έτοιμος να κάνει ένα μεγάλο άλμα και να "μαγέψει" τους φίλους σας.

αρχή σελίδας
 

4. ΜΑΣΚΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑ
Το θέμα για το επόμενο πάρτυ γενεθλίων σας μπορεί να είναι "το βιβλίο της ζούγκλας" και θέλετε να έχετε μάσκες ζώων. Ξέρετε... έιναι πολύ έυκολο να φτιάξετε τέτοιες μάσκες στο σπίτι, με απλά υλικά που θα βρείτ εύκολα. Δοκιμάστε το ...

Τι θα χρειαστείτε:
1. Χάρτινο πιάτο
2. ’σπρο χαρτόνι
3. Ψαλίδι
4. Κόλλα
5. Χρώματα
6. Πινέλα
7. Κορδέλλα

Step 1: Από το χαρτόνι κόψτε μία λωρίδα διάστασης 2,5 Χ 40 cm. και βάψτε τη. Μόλις στεγνώσει διπλώστε τη σαν ρολό. Μόλι φτιάξατε την προβοσκίδα του ελέφαντα.

Βήμα 2: Από το υπόλοιπο χαρτόνι κόψτε δύο κομμάτι σε σχήμα αυτιών του ελέφαντα, βάψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Step 3: Πάρτε το χάρτινο πιάτο και κένετε δύο τρύπες για τα μάτια. Κατόπιν κολλήστε στα πλάγια τα αυτιά και στη μέση του πιάτου τη μύτη.

Βήμα 4: Τώρα είστε έτοιμοι να γίνετε ο ... Ντάμπο!!! Κάνετε μόνο δύο τρύπες στα πλάγια για να προσαρμόσετε την κορδέλλα που θα κρατά τη μάσκα στο κεφάλι σας.

αρχή σελίδας
 

5. ΦΑΚΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Θέλετε να φτιάξετε μία πρασινομάλα οικογένεια με φακόμαλλα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι λίγο πότισμα και ένα μέρος ηλιόλουστο όπου θα βάλετε την οικογένειά σας για να μεγαλώσουν τα μαλλία της !

Τι θα χρειαστείτε:
1. ’δεια κουτιά από γιαούρτια ή επιδόρπια σε διαφορετικά μεγέθη.
2. Φακές
3. Βαμβάκι
4. Νερό
5. Χρώματα
6. Πινέλα

Βήμα 1: Γεμίστε τον πάτο τών κουτιών σας με αρκετό βαμβάκι.

Βήμα 2: Απλώστε επάνω στο βαμβάκι αρκετές φακές έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του.

Βήμα 3: Ραντίστε λίγο νερό επάνω στις φακές έτσι ώστε να διαποτιστεί το βαμβάκι. Βάλτε τα δοχεία σε μέρος που το βλέπει πολύ ο ήλιος δύο φορές την ημέρα ραντίζετε με νερό τις φακές.

Θα πάρει περίπου 5-7 ημέρες για να εμφανιστούν οι βλαστοί . Μόλις εμφανιστούν ραντίζετε με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να παραμένει το βαμβάκι υγρό.

Μόλις πυκνώσουν οι βλαστοί τα μαλλιά για κάθε μέλος της οικογένειας σας είναι έτοιμα! Τώρα είναι η ώρα να βάψετε τα πρόσωπα στα δοχεία.

Βήμα 4: Με τα χρώματά σας και τα πινέλα σας, βάψτε τα πρόσωπα που θέλετε στα δοχεία. Μπορείτε να έχετε όσα μέλη θέλετε σε αυτή την πράσινη οικογένεια!


Επίσης Μπορείτε να ονομάσετε ξεχωριστά το κάθε μέλος και η νέα σας οικογένεια έιναι έτοιμη.

αρχή σελίδας
 
6. ΧΑΡΤΙΝΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Τα αστραφτερά αυτοκινητάκια στις βιτρίνες είναι πολύ όμορφα πραγματικά. Αλλά τι θα λέγατε να φτιάξετε το δικό σας αστραφτερό κόκκινο χαρούμενο λεωφορείο; Θα έχετε την ευκαιρία, άλλωστε , να δώσετε ζωή σε πράγματα που θα έπαιρνα το δρόμο τους στον κάδο απορριμάτων !

Τι θα χρειαστείτε:
1. Ένα άδειο χάρτινο δοχείο από χυμό.
2. Τσόχινο χαρτί (ότι χρώμα προτιμάτε)
3. Μαύρο μαρκαδόρο, χοντρό
4. Τέσσερα καπάκια μπουκαλιών.
5. Κόλλα
6. Μπαστούνι θερμόκολλα.

Βήμα 1: Βάψτε τα τέσσερα πώματα για να φτιάξετε τις ρόδες του λεωφορείου σας.

Βήμα 2: Κόψτε το τσόχινο χαρτί έτσι ώστε να καλύψετε εξ ολοκλήρου το χαρτονένιο δοχείο χυμού. κολλήστε το χαρτί με κόλλα.

Step 3: Τώρα, χρησιμοποιώντας το μαρκαδόρο, ζωγραφίστε τις λεπτομέρειες του λεωφορείου - παράθυρα, πόρτες, παρμπρίζ, φώτα κ.λ.π. - δώστε στο λεωφορείο την όψη που εσείς θέλετε.

Βήμα 4: Κολλήστε τις τέσσερις ρόδες στο κουτί με κόλλα.

Βήμα 5: Για να φτιάξετε προφυλακτήρες πάρτε μια λωρίδα θερμόκολλας , βάψτε τη στο χρώμα που επιθυμείτε και κολλήστε τη στο κάτω μπροστινό και κάτω-πίσω μέρος του λεωφορείου.

Έτσι είστε ένας υπερήφανος ιδιοκτήτης λεωφορείου !

αρχή σελίδας
 

7. ΚΡΕΜΑΣΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ
Το πλεονέκτημα των κρεμαστών διακοσμητικών είναι ότι μπορείτε να το δωρίσετε σε άτομα όλων των ηλικιών. Τα παιδιά λατρεύουν τα διασκεδαστικά και χρωματιστά δώρα και οι ενήλικες μπορούν αν τα κρεμάσουν οπουδήποτε στο σπίτι εκεί που θέλουν να δώσουν χρώμα και άλλη ατμόσφαιρα.

Τι θα χρειαστείτε:
1. Χρωματιστά χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων
2. Κλωστή ή πετονιά
3. Καλαμάκια ξύλινα
4. Μαρκαδόρους
5. Ψαλίδι
6. Κόλλα

Βήμα 1: Διπλώστε τα έγχρωμα χαρτόνια στη μέση και ζωγραφίστε επάνω τους ότι σχήμα σας αρέσει - όπως ήλιος, φεγγάρι, λουλούδια, ψάρια, ζώα κ.λ.π. - και κατόπιν κόψτε τα με το ψαλίδι.

Βήμα 2: Κολλήστε το σχήμα του ήλιου με το αντίστοιχο , το σχήμα του ψαριού με το αντίστοιχο κ.ο.κ. Έτσι τα σχήματά σας θα γίνουν πιο βαριά και θα δώσει σταθερότητα στο διακοσμητικό σας.

Βήμα 3: Κάνετε από μία τρύπα στα σχήματά σας και δέστε από ένα κομμάτι σπάγγο ή πετονιά σε διάφορα μήκη.

Βήμα 4: Πάρτε τα δύο ξύλινα καλαμάκια και δεστε τα μαζί στο κέντρο τους με σπάγγο ή πετονιά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα σταυρό.

Βήμα 5: Δέστε στις άκρες των ξύλινων καλαμιών τις άκρες από το σπάγγο/πετονιά των σχημάτων σας.

Το κρεμαστό διακοσμητικό σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το κρεμάσετε οπουδήποτε σας αρέσει μέσα στο σπίτι. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα διακοσμητικό με ήχο στη θέση των σχημάτων σας κρεμάστε καμπανάκια. Με το πέρασμα του αέρα θα έχετε έναν μαγικό χαλαρωτικό ήχο.

αρχή σελίδας
 

8. ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ ΑΥΓΑ
Αυτό το Πάσχα επιδοθείτε σε διαγωνισμό βαψίματος πασχαλινών αυγών. Διακοσμήστε τα αυγά σας με απίθανα αποτελέσματα.

Τι θα χρειαστείτε:
1. Μη τοξικές μπογιές
2. Πινέλα
3. Κουβάρι μαλλί
4. Χρωματιστά χαρτιά
5. Ψαλίδι
6. Κόλλα

Βήμα 1: Βράστε τα αυγά και μόλις είναι αρκετά σφιχτά βγάλτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Βήμα 2: Βάψτε τα αυγά σας με ένα βασικό χρώμα και μόλις στεγνώσει ζωγραφίστε επάνω, σχήματα ή μοτίβα που σας αρέσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και stencils έτοιμων θεμάτων.

Ένας άλλος τρόπος για να διακοσμήσετε τα αυγά είναι να κάνετε διάφορες φατσούλες επάνω τους. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το χρωματιστό χαρτί και βάζοντας στην κορυφή μαλλί από το κουβάρι σας για μαλλιά ! Παρακάτω είναι μερικά δείγματα από τα οποία μπορείτε να πάρετε ιδέες.

Καλό ΠΑΣΧΑ!

αρχή σελίδας
 

9. ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ
Ένας απλός τρόπος να κατασκευάσετε γυαλιστερές , χρωματιστές διακοσμητικές κορδέλλες για να στολίσετε τον χώρο σας για κάθε περίσταση.

Τι θα χρειαστείτε:
1. Χρωματιστά χαρτιά (οποιασδήποτε υφής προτιμάτε).
2. Ψαλίδι

Βήμα 1: Διπλώστε το χαρτί σε τρία με΄ρη όπως βλέπετε στην δίπλα εικόνα.

Βήμα 2: Δημιουργήστε με το ψαλίδι σκισίματα σε τακτά διαστήματα σε όλο το μήκος του χαρτιού από τη μία μόνο άκρη(L1) χωρίς να κόψετε ακόμη την άλλη πλευρά (L2).

Βήμα 3: Τώρα επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά (L2). Προσέξτε οι νέες κοψιές να μην πέσουν επάνω σε αυτές της άλλης άκρης (L1).

Προσεκτικά ανοίξτε το χαρτί. Θα εμφανιστεί μία πλατιά κορδέλλα.

Αν θέλετε να φτιάξετε λεπτές κορδέλλες τότε κάντε μόνο ένα δίπλωμα στο χαρτί. Όσο περισσότερα διπλώματα κάνετε τόσο πιο πλατιά θα γίνει η διακοσμητική κορδέλλα σας.αρχή σελίδας
 

10. ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΟ ΣΚΟΥΠΑΣ.
Όταν οι διακοπές είναι ήδη πίσω μας, τις χειμωνιάτικες ημέρες μπορείτε να σχοληθείτε με κάτι δημιουργικό. Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε από άχρηστα υλικά.  

Τι θα χρειαστείτε:
1. Μία παλιά σκούπα ψάθινη
2. Κόλλα
3. Κοπίδι
4. Χαρτόνι
5. Μαύρο χαρτί
6. Ψαλίδι
7. Μολύβι, γόμα, χάρακα και ξύστρα.

Βήμα 1: Κολλήστε επάνω στο χαρτόνι το μαύρο χαρτί.

Βήμα 2: Ζωγραφίστε το θέμα που θέλετε.

Βήμα 3: Κόψτε τις άκρες της σκούπας έτσι ώστε να έχετε ψάθινα κομμάτια. Κόψτε τα στις επιθυμητές διαστάσεις και κολλήστε τα επάνω στην εικόνα σας το δυνατόν κοντύτερα το ένα με το άλλο.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε επάνω στα ψάθινα κομμάτια και να έχετε μία χρωματιστή εικόνα.

αρχή σελίδας
 

11. ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΑ
Τα φύλλα των δέντρων έχουν πάντα όμορφο σχήμα. Όταν τα φύλλα ξεραίνονται, αναδυκνείουν έναν υπέροχο σκελετό από νεύρα και είναι μία υπέροχη ιδέα να διακοσμήσουν μία ευχετήρια κάρτα.

Τι θα χρειαστείτε:

1. Φύλλα από δένδρα, προτίμησής σας.
2. Μαύρο χαρτόνι
3. Ψαλίδι
4. Κόλλα

Βήμα 1: Μοθλιάστε το/τα φύλλο/α σε νερό για 7-8 ώρες.

Βήμα 2: Βγάλτε τα και ξεπλύνετέ τα κάτω από τρεχούμενο νερό.

Step 3: Στεγνώστε τα και αφού βγάλετε ότι υπόλειμμα σάρκας έχει μείνει κολλήστε τα στο διπλωμένο - σαν κάρτα - χαρτόνι.

 

Στείλτε από μία τέτοια κάρτα στους φίλους σας σαν πρόσκληση στο επόμενο πάρτυ σας!

αρχή σελίδας
 
12. ΜΑΣΚΑ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Μια απίθανη ιδέα όχι μόνο για τις απόκριες αλλά και για το βράδυ των Χριστουγέννων.

Τι θα χρειαστείτε:

1. ’σπρο χαρτόνι και γυαλιστερό κόκκινο χαρτί.
2. Κόλλα & ψαλίδι
3. Μολύβι και γόμα.
4. Βαμβάκι
5. Χρώματα
6. Σπάγγο

Βήμα 1: Ζωγραφίστε το πρόσωπο του ’η-Βασίλη στο χαρτόνι, στο μέγεθος του προσώπου σας. Ζωγραφίστε το πρώτα και κατόπιν κόψτε το.Κολλήστε το βαμβάκι έτσι ώστε να φτιάξετε το μουστάκι και το μούσι του καθώς και τα φρύδια του ’η-Βασίλη.

Βήμα 2: Για να φτιάξετε το σκουφί του, διπλώστε το κόκκινο γυαλιστερό χαρτί έτσι όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα-παράδειγμα και κολλήστε τις άκρες. Κολλήστε λίγο βαμβάκι στην κάτω άκρη του έτσι ώστε να φτιάξετε τη γούνινη φάσα. Διπλώστε το πάνω μέρος του σκούφου έτσι ώστε να πέσει προς τα πίσω.
Κολλήστε μία μπάλλα βαμβάκι στη μυτερή άκρη του σκούφου.

Βήμα 3: Φτιάξτε μικρές τρύπες στις δύο άκρες της μάσκας και δέστε τον σπάγγο.

Η μάσκα σας μαζί με το σκούφο είναι έτοιμη να φορεθεί. Φορέστε και κόκκινα ρούχα και γίνετε στη στιγμή ένας υπέροχος ’η-Βασίλης.

αρχή σελίδας
 
13. ΚΟΡΝΙΖΑ ΑΠΟ ΞΥΛΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ.
Να ένας τρόπος να έχετε πάντα κοντά σας τα πρόσωπα που αγαπάτε! Φτιάξτε μια κορνίζα και βάλτε τη φωτογραφία των αγαπημένων σας προσώπων. Ελάτε να δούμε πως θα τη φτιάξετε, δεν είναι καθόλου δύσκολο!

Τι θα χρειαστείτε:

1. Ξυλάκια από παγωτό.
2. Κόλλα.
3. Χρώματα.
4. Χοντρό σπάγγο ή σύρμα.

 

Βήμα 1 Μαζέψτε περίπου 15 ξυλάκια παγωτού. Για τη βάση της κορνίζας μας κολλήστε τα ξυλάκια έτσι όπως φαίνεται στη διπλανή εικόνα.

 

Βήμα 2 Αφήστε περίπου 2 εκατοστά από κάθε άκρη και κολλήστε τέσσερα ξυλάκια για να φτιάξετετο πάνω με΄ρος της κορνίζας, όπως φαίνεται στην εικόνα.

Βήμα 3 Βάλτε τη φωτογραφία που θέλετε ανάμεσα στο κενό.

Βήμα 4 Πάρτε λίγο χοντρό σπάγγο ή λίγο σύρμα και φτιάξτε μία θηλιά. Κολλήστε τις δύο άκρες της θηλιάς στο πίσω μέρος της κορνίζας. Μπορείτε τώρα να κρεμάσετε την κορνίζα σας.

 

Μπορείτε να χρωματίσετε διάφορα σχέδια επάνω στα ξυλάκια, ή να τα κάνετε μονόχρωμα ή όπως εσείς θέλετε.

αρχή σελίδας
 

14. ΒΑΡΚΑΚΙ ΑΠΟ ΦΕΛΛΟ
Τα βαρκάκια από χαρτί είναι εύκολο να κατασκευαστούν, αλλά μετά το πρώτο του ταξίδι στο νερό είναι αδύνατο να ξαναχρησιμοποιηθούν. Τι λέτε όμως να φτιάξουμε βαρκάκια που επιπλέουν πάντα στο νερό και που θα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά;

Τι θα χρειαστείτε:

1. Φελλό από μπουκάλι
2. Κοπίδι
3. Χαρτόνι

 


Βήμα 1. Χωρίστε το φελλό στα δύο με το κοπίδι κατά μήκος. ΠΡΟΣΟΧΗ: ζητήστε βοήθεια από κάποιον μεγάλο.

Βήμα 2. Καθαρίστε τις άκρες από τα τρίμματα του φελλού.

Βήμα 3. Για τα πανιά κόψτε ένα τρίγωνο από το χαρτόνι  σε αναλογία με το μήκος του φελλού.

 


Βήμα 4. Κόψτε κατά μήκος του φελλού και ακριβώς στη μέση, στο πάνω μέρος του αρχικού κοψίματος.

Βήμα 5. Περάστε το χάρτινο πανί μέσα στην κοψιά. Εναλλακτικά μπορείτε να κολλήσετε το πανί πάνω σε ένα καλαμάκι για σουβλάκια ή σε μία μεγάλη οδοντογλυφίδα και κατόπιν να το καρφώσετε στη μέση του φελλού.

 

Μπορείτε να φτιάξετε δύο βαρκάκια με ένα φελλό σε πολύ λίγο χρόνο και να απολάυσετε τα ταξίδια του σκάφους σας για πολύ καιρό.

αρχή σελίδας
 

15. ΔΑΧΤΥΛΟΚΟΥΚΛΕΣ
Φτιάξτε δακτυλόκουκλες για τα μικρά αδερφάκια σας και δείτε να πανηγυρίζουν από τη χαρά τους!

Τι θα χρειαστείτε:

1. Κομμάτια χαρτονιού ή σκληρού χαρτιού.
2. Μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.
3. Κόλλα τύπου stick.
4. Ψαλίδι.

Βήμα 1: Ζωγραφίστε μία φιγούρα που επιθυμείτε (κλόουν, ζωάκια κ.λ.π.) να γίνει η κούκλα σας.

Βήμα 2: Χρωματίστε τη όπως θέλετε και κόψτε τη γύρω-γύρω.

Βήμα 3: Κόψτε μία λωρίδα χαρτί διαστάσεων 6x2cm. Κάντε τη σαν δαχτυλίδι και κολλήστε τις άκρες. Κατόπιν κολλήστε τη στο πίσω μέρος της φιγούρας σας.


Βήμα 4:
Βάλτε τη δακτυλόκουκλα στο δάκτυλό σας και δέιτε τη να ζωντανεύει κουνώντας τη!

Τώρα είστε έτοιμοι να παίξετε κουκλοθέατρο στους φίλους σας ή στα μικρά σας αδερφάκια. Μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρο θίασο!

αρχή σελίδας